Algemene vragen.

Voor wie is klassieke homeopathie geschikt?
Voor iedereen – mens en dier – van pasgeborenen tot hoogbejaarden voor man en vrouw. Voor iedereen met klachten op zowel fysiek en /of emotioneel/ mentaal en/of energetisch gebied.

Werkt een klassieke homeopaat samen met de huisarts/specialist?

De homeopaat staat open voor iedere vorm van samenwerking. Uw huisarts/specialist is de centrale spil van onze gezondheidszorg. Soms zal hij/zij diegene zijn die u adviseert naar een klassieke homeopaat te gaan. Het kan ook zijn dat u via de fysiotherapeut of een andere therapeut komt. Soms zoekt u zelf hulp. Het is belangrijk dat diegene waar u onder behandeling bent op de hoogte is van alle therapieën die zijn patiënt volgt. De homeopaat zal daarom, op uw verzoek, aan de behandelaar melden dat u een homeopathisch middel heeft gekregen.

Kunt u een klassiek homeopathisch geneesmiddel gebruiken naast de reguliere medicatie?

Ja, klassiek homeopathische geneesmiddelen kunnen worden gebruikt naast reguliere medicatie. Er zijn veel aandoeningen waarbij mensen niet zonder reguliere medicijnen kunnen, bijvoorbeeld bij suikerziekte, hartklachten, een te langzaam werkende schildklier. U stopt nooit met medicijnen die zijn voorgeschreven door uw huisarts of specialist. Als u het voornemen heeft te stoppen, dan kunt u dit alleen doen in overleg met diegene die uw medicatie heeft voorgeschreven.

Wat denkt de klassieke homeopaat van homeopatische zelfmedicatie?

Deze raad u aan niet zelf te experimenteren en zeker geen middel in te nemen omdat het bij een ander ook zo goed geholpen heeft. homeopathie is maatwerk, toegesneden op het unieke van ieder mens. Een homeopaat heeft jarenlang gestudeerd om, uit de duizenden mogelijkheden, een voor u specifiek en verantwoord middel te kunnen selecteren.

Is er altijd sprake van een beginverergering?

Nee. Soms kan in het begin een verergering van de symptomen ontstaan. Het woord “verergering” is feitelijk verkeerd gekozen, het toont aan dat het herstellende of zelfgenezende vermogen geactiveerd is. Bij een “verergering” die langer duurt dan vijf dagen wordt u dringend aangeraden contact op te nemen met uw homeopaat. Neemt u altijd contact op bij twijfel of vragen.

Moet u geloven in klassiek homeopathie?

Nee, u hoeft niet te geloven in homeopathie. Homeopathie werkt ook bij baby’s, kleuters en dieren. Een baby of een dier kan niet spreken. De moeder van de baby of het baasje van het dier kunnen bevestigen, door observatie, dat de klachten verminderen. U kunt zelf waarnemen of u zich beter voelt of u er in gelooft of niet.
Mocht u na het lezen van deze informatie vragen hebben of wilt u weten of ik als klassiek homeopathe ervaring heb met uw specifieke klacht/klachten dan kunt u mij altijd bellen.