Kinderen

Kinderen in alle leeftijden bezoeken mijn praktijk van pasgeborenen tot jong volwassenen. Voorbeelden van klachten zijn onder andere, huilbaby’s, darmkrampen, huiduitslag, slaapproblemen, oorontsteking, ademhalingsklachten, moe/ lusteloos, concentratie problematiek, eetproblematiek, allergieën, depressiviteit, ADHD, PDDNOS en migraine. 

Homeopaten staan er in de volksmond om bekend dat zij kritisch zijn aangaande vaccinaties, de regel is vaccineren mag! Het volgen van het vaccinatieprogramma is niet verplicht. Ieder ouder heeft het recht de keuze te maken om zijn/haar kinderen wel of niet te laten vaccineren. Het is veel te zwart wit om te stellen dat alle kinderen klachten van vaccinatie ondervinden. Aan de andere kant is het net zo zwart wit om te stellen dat vaccinatie bij sommige kinderen geen klachten geeft. Om voor uw kind een goede keuze te maken, wat betreft de vaccinaties, raad ik u aan u breed te oriënteren. U kunt terecht bij de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken www.nvkp.nl en op de website van het rijksvaccinatieprogramma vindt u informatie over vaccinaties en bijwerkingen http://www.rivm.nl

Mocht u besluiten om uw kind te vaccineren dan zijn er een aantal mogelijkheden om het immuniteitssysteem minder te belasten. U kunt besluiten om:

  • Op latere leeftijd te starten met het vaccinatieprogramma.
  • Maar een deel van de vaccinaties te geven.
  • De combiprikken gescheiden te geven. Helaas kunt u alleen de tetanus prik apart verkrijgen.

Klachten na vaccinaties
Als u kind na een vaccinatie last van milde, ernstige of onverwachte bijwerkingen heeft, neem dan direct contact op met de huisarts!
U wordt verzocht  klachten altijd te melden bij het consultatiebureau, ook als u geen nieuwe afspraak heeft staan. U kunt klachten ook melden via de website van het Rijksvaccinatie programma. Beide zijn verplicht uw klachten te registeren en voor nader onderzoek door te geven aan het Nederlandse Bijwerkingen Centrum Lareb.  www. Lareb.nl

Een goed gekozen homeopathisch middel kan het immuunsysteem ondersteunen.