Veel gestelde vragen over vrouwenklachten.

Al jaren heb ik belangstelling voor alles wat met menstruatie, overgang, incontinentie, bekkenbodem problematiek, niet zwanger kunnen worden, zwangerschap, bevalling en het kraambed te maken heeft.

Bij menstruatieproblematiek kan een goed gekozen homeopathisch middel helpen om de cyclus te normaliseren. Hierbij valt te denken aan ovulatieproblemen,vermindering van pijn, bloedverlies en/of  emotionele klachten.

Tijdens de zwangerschap hebben een aantal vrouwen bekkenproblematiek. Dit is nu een erkende klacht. Helaas is nog niet genoeg bekend/ herkent dat door een inknip bij de bevalling of keizersnee, op latere leeftijd klachten kunnen ontstaan in het gehele buikgebied. Doordat bij het homeopatische consult uitgebreid wordt gevraagd naar alle klachten komen deze nogal eens aan het licht. Homeopathie kan verlichting geven bij klachten. Ik werk samen met een bekkenbodem fysiotherapeute waar ik na constatering van klachten, indien nodig, naar zal doorverwijzen. Zie samenwerking.

Steeds meer vrouwen krijgen te maken met ongewenste kinderloosheid. Zie fertiliteit. In mijn praktijk mocht ik al vele malen ervaren dat vrouwen toch zwanger zijn geworden.

Overgangsklachten zijn jaren onderkend. Er zijn veel klachten die te maken hebben met deze fase van de vrouw. Neerslachtigheid, energieverlies, opvliegers, libidoverlies, vaginale droogte, haaruitval etc. Een goed gekozen homeopathisch middel kan deze klachten verbeteren.