Fertiliteitsproblemen

Zwanger worden lijkt vanzelfsprekend. Helaas heeft 1 op de 4 vrouwen in Nederland te maken met ongewenste kinderloosheid.
Infertiliteit zijn in te delen als mannelijk, vrouwelijke en leefstijlfactoren. Het komt vaak voor dat bij gynaecologisch onderzoek alles in orde is, er is sprake van een regelmatige cyclus, een eisprong, baarmoeder en eileiders vertonen geen afwijkingen, het sperma van de mannelijke partner is van voldoende kwaliteit. Desondanks vindt er geen bevruchting of innesteling plaats. Het is de moeite waard om een samenlevingstest te doen.
Bij problemen kunnen meerdere oorzaken de reden zijn bijvoorbeeld een onregelmatige cyclus, endometriose en verstoring van het baarmoederslijmvlies (bijvoorbeeld na gebruik van een mirena spiraal), geen eisprong, innestelingproblematiek, miskraam, problematiek van de eileiders, bijvoorbeeld door verklevingen als deze tgv infecties niet goed toegankelijk zijn of als na gebruik van pil of spiraal de menstruatie cyclus uitblijft. Het sperma  van de man kan van minder goede kwaliteit zijn.

Als de zwangerschap uitblijft, kan dit een grote belasting geven individueel maar ook in de relatie. Het uitblijven van zwangerschap kan emotionele klachten geven.Uit mijn ervaring blijkt dat een goed gekozen homeopathisch middel de vruchtbaarheid stimuleert zowel bij man als vrouw. Afhankelijk van uw situatie zal voor beide en indien u dit wenst voor een van de partners geadviseerd worden elke week of 2-4 weken een dosis in te nemen van een passend homeopathisch geneesmiddel. In mijn praktijk mocht ik al vele malen ervaren dat vrouwen toch zwanger zijn geworden.