Voorstellen

Na mijn middelbare opleidingen ben ik gestart met de studie tot A-verpleegkundige. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met klassieke homeopathie. Ik vond de resultaten zo bemoedigend dat ik gekozen heb voor deze geneeswijze.

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Eerst de 3-jarige basis opleiding, algemene natuurgeneeskunde en daarna de 3-jarige studie klassieke homeopathie (beide deeltijd). Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam als klassiek homeopathe.

In 1991 werd Homeopaten Zonder Grenzen opgericht in Nederland. Vanaf 1993 tot 1995 ben ik bestuurslid geweest van deze fantastische organisatie. U kunt meer informatie vinden op de website.

Ik ben vanaf 1998 tot en met 2011 verbonden geweest als docente klassieke homeopathie aan de
Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Later ACN locatie Utrecht. Sinds 2009 is deze opleiding overgegaan in Saxion Next.

Ik heb lesgegeven aan de School voor Homeopathie Amersfoort. Een jaar als vaste docente en daarna regelmatig als gastdocente. In 2002 werd een homeopathieopleiding gestart voor verloskundigen. Met veel plezier gaf ik vanaf de start les aan deze opleiding, welke is beëindigd in 2009. Ik heb 7 jaar deelgenomen aan een intervisie groep met 2 verloskundigen.  Zowel verloskundigen in opleiding tot homeopaten als afgestudeerde verloskundigen liepen stage in mijn praktijk.

Ik heb in 2006 en 2007 seminars gegeven aan de Hogeschool Hippocrates Bloemendaal over behandelingen van cliënten met ernstige pathologie.

Vanaf 2003 tot en met 2012 ben ik verbonden geweest aan het Hannemann Instituut Nederland. Van 2003 tot 2011 als docente van de stagekliniek en behandelcentrum samen met Alize Timmerman. Deze stagekliniek en behandelcentrum is gestart om beginnende en ervaren homeopaten de gelegenheid te geven hun vaardigheden als therapeut te verfijnen. Moeilijke casuïstiek van cliënten voor te leggen en bij te scholen in de al bestaande en nieuwe homeopathische middelen. Gedurende deze periode heb ik een aantal seminars gegeven over verloskunde, baby’s en over behandelingen van cliënten met ernstige pathologie. Ook heb  ik kennis genomen en ben gaan werken, naast de bestaande homeopathische middelen, met de C4 potenties. Ik heb meegedaan aan testingen van homeopathische middelen waaronder calcium-carbonicum, lapis lazulli, meekap, taxus baccata, zeepaardje en vele anderen middelen.
Heden volg ik  met veel plezier via Zoom de intercollegiale seminars.

In 2016 ben ik afgestudeerd op de SHO medische kennis en psychosociale kennis en ben ik CPION geaccrediteerd.

In de jaren dat ik werkzaam ben neem ik deel aan intervisie groepen en volg ik  nascholingen in mijn vakgebied.  Regelmatig update ik mijn kennis medisch, psychosociaal, voeding, orthomoleculair, NLP en systemisch werk/familieopstellingen.

In mijn vakgebied homeopathie, bestudeer ik via boeken, de oude meesters van de homeopathie en nieuwere literatuur zoals van J. Clark, M.Casto, Dr. R Dockx, Julian, Fr. Vermeulen, J. Perko,  Wurster en vele anderen.
Ik heb mij verdiept in de stromingen die zijn ontstaan na mijn afstuderen. Ik noem hierbij een aantal homeopaten waarbij ik studies heb gevolgd, die invloed hebben op de manier waarop ik werk. P. Banerji, F. Degrootte,  R. Sankaran, J. Scholten J. Sherr,  E. Stoteler, A. Timmerman, P. Vijayakar en A. Zaren.

Vanaf 2000 geef ik aan studenten in opleiding en startende homeopaten, zowel privé als in groepen, in mijn praktijk begeleiding.  Er zijn een aantal stageplaatsen beschikbaar. Als u belangstelling heeft voor deze intensieve manier van begeleiding dan kunt u contact met mij opnemen. Tevens ben ik als supervisor werkzaam voor afgestudeerde homeopaten.