Algemene vragen.

Voor wie is klassieke homeopathie geschikt?
Voor iedereen – mens en dier – van pasgeborenen tot hoogbejaarden voor man en vrouw.
Voor iedereen met klachten op zowel fysiek en /of emotioneel/ mentaal en/of energie gebied.

Werkt een klassieke homeopaat samen met de huisarts/specialist?
De homeopaat staat open voor iedere vorm van samenwerking.
Uw huisarts/specialist is de centrale spil van onze gezondheidszorg. Soms zal hij/zij diegene zijn die u adviseert naar een klassieke homeopaat te gaan. Het kan ook zijn dat u via de fysiotherapeut of een andere therapeut komt. Soms zoekt u zelf hulp. Het is belangrijk dat diegene waar u onder behandeling bent op de hoogte is van alle therapieën die zijn patiënt volgt. De homeopaat zal daarom, op uw verzoek, aan de behandelaar melden dat u een homeopathisch middel heeft gekregen.

Kunt u een homeopathisch geneesmiddel gebruiken naast de reguliere medicatie?
Ja, homeopathische geneesmiddelen kunnen worden gebruikt naast reguliere medicatie.
Enkele middelen hebben invloed op bepaalde medicatie.  Hier wordt uiteraard naar gekeken tijdens de keuze van het homeopathische middel en dit wordt met u besproken. Er wordt u dan altijd gevraagd om te overleggen met uw medicatie voorschrijver.
U stopt nooit met medicijnen die zijn voorgeschreven door uw huisarts of specialist.
Als u het voornemen heeft te stoppen, dan kunt u dit alleen doen in overleg met diegene die uw medicatie heeft voorgeschreven.

Wat denkt de klassieke homeopaat van homeopathische zelfmedicatie?
De meeste mensen komen in aanraking met de homeopathie door zelfmedicatie. Zie kopje Klassieke homeopathie / stromingen.
Als uw homeopathische zelfmedicatie niet werkzaam is, raadt ik u aan niet verder te experimenteren.
Laat u adviseren door een afgestudeerde homeopaat. Neem geen middel in omdat het bij een ander ook zo goed geholpen heeft. Homeopathie gaat uit van  het unieke van ieder mens.
Een homeopaat heeft jarenlang gestudeerd om, uit de duizenden mogelijkheden, een voor u specifiek en verantwoord middel te kunnen selecteren.

Is er altijd sprake van een beginverergering?
Nee. Heel soms kan in het begin een verergering van de symptomen ontstaan. Het woord “verergering” is feitelijk verkeerd gekozen, het toont aan dat het herstellende of zelf genezende vermogen geactiveerd is. Bij een “verergering” die langer duurt dan 3 dagen wordt u dringend aangeraden contact op te nemen met uw homeopathe.  Neem altijd contact op bij twijfel of vragen.

Moet u geloven in homeopathie?
Nee, u hoeft niet te geloven in homeopathie. Homeopathie werkt oa. ook bij baby’s en peuters. Een baby of peuter kan niet spreken. De moeder van de baby  kan bevestigen, door observatie, dat de klachten verminderen of simpelweg doordat de thermometer aangeeft dat de temperatuur zakt. U kunt zelf waarnemen of u zich beter voelt of u er in gelooft of niet.

Mocht u na het lezen van deze informatie vragen hebben of wilt u weten of ik als klassiek homeopathe ervaring heb met uw specifieke klacht/klachten dan kunt u mij altijd bellen of mailen.
Telefoon 06 38280250 of mailen naar marije.delfos@delhome.nl