Wat is klassieke homeopathie.
Homeopathie is bij veel mensen bekend. Maar wat het precies inhoud en wat de toepassingen zijn, is vaak onduidelijk. Alles wat anders is dan “regulier” wordt al snel aangeduid als homeopathie. Pillen, koffie, kruiden, tandpasta en nog veel meer. Om u in het kort uit te leggen wat klassieke homeopathie precies is, staat hieronder een zeer beknopte versie van deze geneesmethode beschreven. Klassieke homeopathie is een effectieve geneeswijze, die het zelfgenezende vermogen activeert en geschikt is voor iedereen. Deze geneeswijze werd ontdekt door de Duitse arts, chemicus, apotheker en vertaler Samuel Hahnemann (1755-1843). Met klassiek bedoelt men de homeopathie, zoals deze oorspronkelijk ontwikkeld is, met inachtneming van al haar principes.

Basisprincipes van klassieke homeopathie

  • Er wordt altijd gewerkt op basis van: het gelijke met het gelijkende genezen.
  • Homeopathie is een holistische geneeswijze. Holisme, van het Griekse woord holos (geheel) is een theorie die er van uit gaat dat de totaliteit meer is dan de som der delen. Er wordt altijd voorgeschreven op totaliteit. Bij klassieke homeopathie staat niet de klacht centraal maar de gehele mens. Alle kenmerken die bepalend zijn voor u als mens, gecombineerd met uw individuele klachten spelen een belangrijke rol bij de keuze van het homeopathische middel.
  • Er wordt maar één middel gegeven. Want er wordt maar met één stof getest. Nooit meerdere stoffen tegelijk.
  • Homeopathische middelen worden oa. gemaakt van metalen, mineralen, plantaardige en dierlijke stoffen.
  • Er wordt gewerkt met gepotentiëerde middelen. Dit houdt in dat de dosis geminimaliseerd wordt door middel van verdunnen en schudden. Hierdoor krijgt het middel een energetische geneeskracht.

 Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie dan kunt u verder lezen bij de uitgebreide uitleg in het menu of bij vragen.